top of page

Οι όροι συμμετοχής αφορούν το έτος 2017 και δεν είναι πλέον σε ισχύ. 

Για τους έγγυρους όρους για το 2020, ανατρέξτε ΕΔΩ

Άρθρο 1

Το «Φεστιβάλ Χορών στο νησί της μαστίχας» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου, θα διεξαχθεί στην Χίο 6 και 7 Σεπτεμβρίου . Σκοπός του είναι η συγκέντρωση Χορευτικών Συγκροτημάτων από όλη την επικράτεια της χώρας και του εξωτερικού για την προβολή των παραδοσιακών χορών τους.

 

Άρθρο 2

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε Σύλλογος ή Σωματείο με έδρα την Ελλάδα ή το εξωτερικό στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί Χορευτικό Συγκρότημα παραδοσιακών χορών.

 

Άρθρο 3

Κάθε Σύλλογος ή Σωματείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, θα πρέπει αρχικά να έχει λάβει γνώση των κάτωθι όρων συμμετοχής και εν συνεχεία να αποστείλει ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ. Κατά την συμπλήρωση των όρων συμμετοχής οι ερωτήσεις 6 και 7 μπορούν να απαντηθούν ενδεικτικά και το αργότερο την 1η Αυγούστου 2017 θα πρέπει γνωστοποιήσετε στην οργανωτική επιτροπή, τον οριστικό αριθμό των μελών της αποστολής ο οποίος δεν δύναται να αλλάξει από εκεί και πέρα, καθώς θα εκδοθούν τα εισιτήρια.

 

Άρθρο 4

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα εκατόν πενήντα ευρώ (150,00€) ανά άτομο, για αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά και 2 διανυκτερεύσεις, εκατόν εβδομήντα ευρώ (170,00€) ανά άτομο για αναχώρηση από το λιμάνι της Καβάλας και 3 διανυκτερεύσεις και εκατόν εβδομήντα πέντε ευρώ (175€) ανά άτομο για αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά και 3 διανυκτερεύσεις. Περιλαμβάνει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (Πειραιάς  - Χίος – Πειραιάς ή Καβάλα – Χίος - Καβάλα) και την διαμονή για δύο ή τρεις βραδιές σε ξενοδοχεία της Χίου. Η διαμονή θα γίνει σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα). Κάθε χορευτικό που ενδιαφέρεται να έρθει από διαφορετικό λιμάνι αναχώρησης η τιμή διαμορφώνεται σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική των εταιριών. 

 

Επίσης, εάν και έχει επιτευχθεί συμφωνία με τετράστερο ξενοδοχείο προκειμένου να στεγάσει το σύνολο των χορευτών,  λόγω της τουριστικής περιόδου κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι οι χορευτικές ομάδες των Συλλόγων ή Σωματείων που θα συμμετάσχουν θα διαμένουν μαζί στα ίδια καταλύματα  εάν και αυτός θα είναι ο πρώτος σκοπός της οργανωτικής επιτροπής.

 

Το check in στο ξενοδοχείο γίνεται μετά τις 14:00 και το check out εώς 12.00.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιπλέον διαμονή ή άφιξη νωρίτερα θα υπάρχει επιπλέον κόστος που θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με το κατάλυμα. 

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το γλέντι που πραγματοποιείται σε κοσμικό κέντρο της περιοχής, ο`υτε και η μεταφορά πρός και από αυτό.  Το γλέντι όμως είναι προερετικό

Άρθρο 5

Κάθε χορευτικό που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής.  Ακολούθως εντός τεσσάρων ημερών θα λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο θα ενημερώνεται για την κατάθεση της προκαταβολής προκειμένου να κατοχυρώσει την θέση του στο Φεστιβάλ. 

Σε περίπτωση που άλλο χορευτικό από την ίδια περιοχή έχει προβεί σε όλες τις διαδικασίες (αίτηση συμμετοχής  - κατάθεση προκαταβολής) και έχει κατοχυρώσει την θέση του στο φεστιβάλ, τότε το δεύτερο συγκρότημα δεν θα γίνεται δεκτό για λόγους προτεραιότητας. 

Αποκλειστικό κριτήριο εκλεξιμότητας είναι η σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω της αίτησης συμμετοχής συμμετοχής και η κατάθεση της προκαταβολής 30% της συνολικής αξίας της συμμετοχής, μέσω της οποίας κατοχυρώνεται η συμμετοχή.

 

 

Άρθρο 6

Κάθε Σύλλογος ή Σωματείο θα πρέπει να προετοιμάσει ένα χορευτικό πρόγραμμα διάρκειας είκοσι λεπτών(20’). Στο χρόνο αυτό περιλαμβάνονται τυχόν σχόλια που θα πρέπει να γίνουν για τους χορούς ή / και για την παρουσίαση της τοπικής ενδυμασίας της περιοχής την οποία εκπροσωπούν. Το πρόγραμμα και η σειρά παρουσίασης των χορευτικών ομάδων θα δοθεί στους συμμετέχοντες δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

 

Άρθρο 7

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταφέρει τα μέλη του κάθε Συλλόγου ή Σωματείου κατά την άφιξη τους στην Χίο στο χώρο διαμονής, στο χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, καθώς και στο λιμάνι της Χίου την ημέρα της αναχώρησής τους. Για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις, υπεύθυνος είναι ο Σϋλλογος ή το Σωματείο.

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
bottom of page