top of page

Οι όροι συμμετοχής αφορούν το έτος 2019 και δεν είναι πλέον σε ισχύ. 

Για τους έγγυρους όρους για το 2020, ανατρέξτε ΕΔΩ

Άρθρο 1

Το «5ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της μαστίχας» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου, θα διεξαχθεί στην Χίο 28 & 29 Αυγούστου 2019 . Σκοπός του είναι η συγκέντρωση Χορευτικών Συγκροτημάτων από όλη την επικράτεια της χώρας και του εξωτερικού για την προβολή των παραδοσιακών χορών τους.

 

Άρθρο 2

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε Σύλλογος ή Σωματείο με έδρα την Ελλάδα ή το εξωτερικό στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί Χορευτικό Συγκρότημα παραδοσιακών χορών.

 

Άρθρο 3

Κάθε Σύλλογος ή Σωματείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, θα πρέπει αρχικά να έχει λάβει γνώση των κάτωθι όρων συμμετοχής και εν συνεχεία να αποστείλει ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ. Κατά την συμπλήρωση των όρων συμμετοχής οι ερωτήσεις 6 και 7 μπορούν να απαντηθούν ενδεικτικά και το αργότερο την 1η Αυγούστου 2018 θα πρέπει γνωστοποιήσετε στην οργανωτική επιτροπή, τον οριστικό αριθμό των μελών της αποστολής ο οποίος δεν δύναται να αλλάξει από εκεί και πέρα, καθώς θα εκδοθούν τα εισιτήρια.

 

Άρθρο 4

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται ώς εξής:

 

  • Αναχώρηση από Πειραιά:

    • 2 διανυκτερεύσεις (28.08 & 29.08) 155 ευρώ

    • 3 διανυκτερεύσεις (28.08 έως 30.08) 185 ευρώ

  • Αναχώρηση από Καβάλα

    • 4 διανυκτερεύσεις (28.08 έως 01.09) 210 ευρώ

 

Περιλαμβάνει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (Πειραιάς  - Χίος – Πειραιάς ή Καβάλα – Χίος - Καβάλα) και την διαμονή για δύο , τρεις, πέντε ή έξι βραδιές, αντίστοιχα,  σε ξενοδοχεία της Χίου.

Η διαμονή θα γίνει σε τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).  Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες επιθυμούν να διανυκτερεύσουν σε δίκλινο θα υπάρξει χρέωση 20 ευρώ εφάπαξ ανά άτομο για όλες τις ημέρες.

 

Κάθε χορευτικό που ενδιαφέρεται να έρθει από διαφορετικό λιμάνι αναχώρησης η τιμή διαμορφώνεται σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική των εταιριών.  

 

Επίσης, εάν και έχει επιτευχθεί συμφωνία με τετράστερο ξενοδοχείο προκειμένου να στεγάσει το σύνολο των χορευτών,  λόγω της τουριστικής περιόδου κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι οι χορευτικές ομάδες των Συλλόγων ή Σωματείων που θα συμμετάσχουν θα διαμένουν μαζί στα ίδια καταλύματα  εάν και αυτός θα είναι ο πρώτος σκοπός της οργανωτικής επιτροπής.

 

Το check in στο ξενοδοχείο γίνεται μετά τις 14:00 και το check out έως 12.00.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιπλέον διαμονή ή άφιξη νωρίτερα θα υπάρχει επιπλέον κόστος που θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με το κατάλυμα.  

 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι εσωτερικές μετακινήσεις (πούλμαν) κατά την ημέρα της άφιξης και έως και 31.08 το απόγευμα.  Για όσα συγκροτήματα παραμείνουν παραπάνω μέρες οι μετακινήσεις με πούλμαν θα βαρύνουν τα ίδια.  

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το γλέντι, ούτε και η μεταφορά πρός και από αυτό.  Το γλέντι είναι προαιρετικό και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση λίγες μέρες πριν την άφιξη στο νησί της Χίου.  Εάν τα συγκροτήματα επιθυμούν να συμμετάσχουν στο γλεντι θα πρέπει να το δηλώσουν, πρίν την άφιξη τους στο νησί και να πληρώσουν το κόστος 15 ευρώ εκ των προτέρων.  

Επίσης δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που θα βαραίνει απευθείας τους συμμετέχοντες και θα εξοφλείται στο ξενοδοχείο. 

Άρθρο 5

Κάθε χορευτικό που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής.  Ακολούθως εντός τεσσάρων ημερών θα λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο θα ενημερώνεται για την κατάθεση της προκαταβολής προκειμένου να κατοχυρώσει την θέση του στο Φεστιβάλ. 

Σε περίπτωση που άλλο χορευτικό από την ίδια περιοχή έχει προβεί σε όλες τις διαδικασίες (αίτηση συμμετοχής  - κατάθεση προκαταβολής) και έχει κατοχυρώσει την θέση του στο φεστιβάλ, τότε το δεύτερο συγκρότημα δεν θα γίνεται δεκτό για λόγους προτεραιότητας. 

Αποκλειστικό κριτήριο εκλεξιμότητας είναι η σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω της αίτησης συμμετοχής και η κατάθεση της προκαταβολής 30% της συνολικής αξίας της συμμετοχής, μέσω της οποίας κατοχυρώνεται η συμμετοχή.

 

 

Άρθρο 6

Κάθε Σύλλογος ή Σωματείο θα πρέπει να προετοιμάσει ένα χορευτικό πρόγραμμα διάρκειας δέκα πέντε λεπτών(15’). Στο χρόνο αυτό περιλαμβάνονται τυχόν σχόλια που θα πρέπει να γίνουν για τους χορούς ή / και για την παρουσίαση της τοπικής ενδυμασίας της περιοχής την οποία εκπροσωπούν. Το πρόγραμμα και η σειρά παρουσίασης των χορευτικών ομάδων θα δοθεί στους συμμετέχοντες δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από την διεξαγωγή του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

 

Άρθρο 7

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταφέρει τα μέλη του κάθε Συλλόγου ή Σωματείου κατά την άφιξη τους στην Χίο στο χώρο διαμονής, στο χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, καθώς και στο λιμάνι της Χίου την ημέρα της αναχώρησής τους. Για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις, υπεύθυνος είναι ο Σύλλογος ή το Σωματείο.

​Εάν συμφωνείτε μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχή πατώντας το κουμπί: 

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
bottom of page