top of page

Promo Video 3ου Φεστιβάλ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ» μαζί με την διοργανωτική επιτροπή του «3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας» παρουσιάζουν το video που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του 3ου Φεστιβάλ στη Χίο. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Χώρα της Χίου 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη 2017 ενώ φέτος τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού , του Δήμου Χίου καθώς και υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γιγντής αιχμαλώτισε στο φακό του την θετική διάθεσής αλλά και τις πλούσιες δραστηριότητες από εθελοντές και συμμετέχοντες χορευτές. Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο τριήμερο χορευτικών παραστάσεων, εκδρομών, σεμιναρίων και γλεντιών στην όμορφη Χίο και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την μοναδική διαδικασία παραγωγής της μαστίχας. Ακούσματα χιώτικων ρυθμών αλλά και από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακοί σκοποί της Ελλάδας και εντυπωσιακές φορεσιές ενώθηκαν σε μια φαντασμαγορική παρέλαση στο λιμάνι της Χίου όπου εκατοντάδες χορευτές πιαστήκαν χέρι χέρι και χόρεψαν αντάμα από τη Μυροβόλο Χίο.

Οι Χιώτες εθελοντές για ακόμα μια φορά έδειξαν με μεγάλη διάθεση τη θα πει «Χιώτικη Φιλοξενία» αφήνοντας όλους τους συμμετέχοντες με τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ η διοργανωτική επιτροπή έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το 4ο Φεστιβάλ το 2018.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page